Duurzaamheid en Veiligheid

Duurzaam ondernemen – ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) genoemd – is ondernemen waarbij evenwicht bestaat tussen economische, sociale en milieubelangen. Bij Van den Heuvel Logistiek kijken we niet alleen naar onze cijfers, maar ook naar de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Wij zoeken continu de juiste balans tussen de drie P’s: -People -Planet -Profit.

Wanneer zich er een milieuvriendelijkere manier aandient die zich leent voor het type vervoer dat wij zoeken, zullen wij dit absoluut gaan gebruiken om ons MVO beleid te verbeteren.

Planet:

Van den Heuvel Logistiek vermindert haar CO2-uitstoot door het inzetten van de nieuwste euro 6 vrachtwagens, LZV-vrachtwagens (lange zware voertuigen) en vrachtwagens, rijdend op aardgas of LNG. Samen met de vrachtwagenleveranciers wordt de juiste specificatie gekozen voor het werk dat de vrachtwagen moet uitvoeren.

Van den Heuvel Logistiek is ook actief met fuelmanagement, samen met Route 42 wordt er door middel van een App en analyses gecoacht op rijgedrag.  Wanneer het rijgedrag verbetert levert dit automatisch een beter verbruik en uitstoot op. Ook lenen we geregeld een vrachtwagen uit aan scholen waarmee voorlichting gegeven wordt met betrekking tot veiligheid en milieu en logistiek.

Profit:

Van den Heuvel Logistiek onderneemt duurzaam, met focus op een langetermijnrelatie met de klant. Door slimmer en weloverwogen keuzes te maken, kunnen we onze winst delen met onze klanten.

People:

De medewerker moet het uiteindelijk allemaal doen! Vandaar dat Van den Heuvel Logistiek verschillende mogelijkheden aanbiedt voor training of bijscholing. Hiermee kunnen medewerkers doorgroeien in de organisatie. Van den heuvel Logistiek leeft de CAO-regelgeving na en kent een conforme beloningsstructuur.

Veiligheid tijdens transport:

Van den Heuvel Logistiek doet er alles aan om, samen met de chauffeurs, veilige kilometers te maken.  Tegenwoordig staat de chauffeur steeds vaker minder goed in het nieuws. Er gebeuren jammer genoeg veel ongelukken, de wegen worden steeds drukker en bijvoorbeeld het onderweg niet handsfree bellen is een probleem. De nieuwste vrachtwagens die Van den Heuvel Logistiek aanschaft, zijn stuk voor stuk uitgerust met allerhande nieuwe features als; ESP, AEB, Spoor-Assistent, dodehoekassistent, Active Cruise Control en daarnaast worden alle chauffeurs uitgebreid getraind middels code 95.

Veiligheid in het warehouse:

Van den Heuvel Logistiek heeft het warehouse logisch ingericht waarmee onoverzichtelijke/gevaarlijke situaties en onnodig kruisend verkeer worden voorkomen. Misschien wel het belangrijkste aspect van veiligheid in een warehouse is orde en netheid, onze medewerkers worden bewust gemaakt hun werkplek schoon te houden. Magazijnstellingen en intern transportmaterieel voldoet aan de eisen die er vanuit de dagelijkse operatie aan worden gesteld.

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer